A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom

Hívjon minket!

+36 (1) 222 0238

Pedrollo 4BLOCKm 2/10 - szivattyuk.hu
Minden információ a Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyúról szakértőktől. Jó ár, gyors szállítás. Kattintson és tudjon meg többet!

Pedrollo 4BLOCKm 2/10

Minden információ a Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyúról szakértőktől. Jó ár, gyors szállítás. Kattintson és tudjon meg többet! 49M41210LA1 Pedrollo https://szivattyuk.hu/kepek/orig/pedrollo-4block.jpg
4.7714285714285 35
Pedrollo 4BLOCKm búvárszivattyúk raktárról
Ez a termék már nem elérhető

Ennek a terméknek a gyártása megszűnt, kiváltó típusai: Pedrollo 4BLOCKm 2/9 vagy WILO ACTUN SPU4 210 búvárszivattyúk

MegnevezésPedrollo 4BLOCKm 2/10
Cikkszám49M41210LA1
Tápfeszültség (V)230
Teljesítmény (W)550
Qmax (l/min)60
Hmax (m)65
Optimális munkapont30 l/p – 54 m
Telepítési mélység60 m-ig a víz szintje alá
Áramfelvétel5,0 A
Homok tartalom max.150 g/m3
Csatlakozó (nyomó)5/4”
Folyadék hőmérséklet+35C
Kábel hossza20 méteres PBS-P tápvezeték
Indítások száma/óra20 rendszeres időközönként
Folyamatos működésS1
Súly12,5 kg
Szivattyú átmérő100 mm
VédettségIP 68
JárókerékLexan 141-R
Lépcsők száma10
Garancia36 hónap

MOST 3 ÉV GARANCIÁVAL!

A Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyú online megrendelésekor most ajándékba adunk egy 5/4"-os méretű visszacsapó szelepet valamint 20 méter hosszú víz alatt is alkalmazható tartókötelet. A terméket emellett természetesen ingyenesen házhoz szállítjuk Önnek Magyarország területén és aggodalomra nincs oka, mert a vásárlását követő két hétig bármikor meggondolhatja magát. Vásárloja meg most!

Teljesítmény adatok

Maximális emelési magasság: 66 m
Maximális szállítókapacitás: 60 l/min


Műszaki tudnivalók:

A Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyú gyárilag 20 méter kábellel szerelt, ám amennyiben Önnek ennél is hosszabb elektromos kábelre van szüksége, akkor a kábel toldását szervizünkben szakszerűen, műgyantás, duplán szigetelt módon elvégezzük.

A Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyú többfokozatú, merülőmotoros búvárszivattyú monoblokk (azaz a szivattyú a motorral egybeépített) kivitelben. Kifejezetten fúrt vagy ásott kutakba tervezett csőszivattyú, mely elsősorban tiszta, koptatóanyagoktól mentes kútvíz szivattyúzására alkalmazható.

A szivattyúban beépített indító kondenzátor valamint termikus motorvédelem került beépítésre.

A műszaki tartalmat tekintve kiemelendő, hogy a szivattyúmotor tengely tömítése egy dupla mechanikus tengelytömítés, azaz minden szivattyú kettő darab csúszógyűrűs tömítéssel rendelkezik melye közül az egyik egy ún. közbeiktatott olajkamrában fürdik. A motor felőli oldalon található tömítés SiC – Grafit – NBR összetételű, míg a szivattyú felőli oldalon SiC – SiC – NBR anyagösszetételű. A kettős tömítés előnye, hogy két védvonalat biztosít a motor beázása ellen. Akkor sincs probléma, hogyha a külső (szivattyú felőli) tömítés meghibásodik mert a felhasznált olaj ún. fehér olaj, mely mind az egészségre, mind pedig a környezetre ártalmatlan. Mivel az olajban, amelyben a belső csúszógyűrűs tömítés fürdik igen jó hővezető, emiatt a tömítés alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, így élet tartama is jelentősen hosszabb.

Tapasztalataink

Hosszú évek alatt felgyűlt tapasztalatink szerint a Pedrollo 4BLOCKm szivattyúk igen tarósak, tíz év körüli élettartam sem igazán ritka. Több ezer ilyen szivattyút értékesítettünk és minimális meghibásodással találkoztunk. Előszeretettel vásárolják öntözési rendszerek telepítői és üzemletetői illetve nagyon népszerű típus a végfelhasználók közt is. Ennyi ember egyszerűen nem tévedhet.

Ideális telepítése

A Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyú ideális telepítése egy minimum 125mm átmérőjű fúrt, bélelt csőkút. A legjobban egy 20 és 35 méter közötti üzemi vízszinttel rendelkező kútban érzi magát. A szivattyút úgy tervezték meg, hogy akár 60 méter magas vízoszlop nyomásának is ellenáll a motorja.

Felhasználása tekintetében az öntözés, locsolás vagy házi vízellátás egyaránt elképzelhető. A szivattyú tekintetében akár hidrofor tartály + nyomáskapcsolós vagy szimplán áramláskapcsolós telepítés egyaránt jól működik. A kettő közüli választásban a felhasználói pereferencia a meghatározó. A típus ennélfogva automata öntözőrendszer szivattyújaként is remekül megállja a helyét. Érdemes figyelemmel lenni arra, hogy az óránkénti bekapcsolás gyakorisága ne haladja meg a 20 bekapcsolás/óra mértéket.

Ez a búvárszivattyú konstrukciójánál fogva akár vízszintes telepítésre is alkalmas, de ebben az esetben mindenképpen ún. köpenycsövet kell alkalmazni.

Nagyon fontos, hogy normál telepítés esetén a kútban a szivattyúnak úgy kell elhelyezésre kerülnie, hogy a búvárszivattyú motorja semmiképpen ne legyen közelebb a kút aljához fél méternél. Ellenkező esetben az idővel a kútban leülepedő apró szemcsék elérhetik a szivattyú motorjának alját ez hosszabb távon a hőelvezetésen jelentősen rontva a motor meghibásodásához vezethet. Az ilyen helytelen telepítési mélység megválasztásával azt kockáztatjuk, hogy a motort körül ölelő hordalék végül oly mértékben megfogja a szivattyút, hogy annak kútból történő kiemelése is komoly kihívássá válhat.

Alkalmazás:

Kiválóan alkalmazható házi, házkörüli vagy házi vízellátó szivattyúként de kisebb és közepes ipari vagy mezőgazdasági vízellátási és öntözőszivattyújaként is megállja a helyét. Nyomáskapcsolóval és áramláskapcsolóval egyaránt üzemeltethető. Vízellátási feladatokra akár hidrofor tartállyal együtt is alkalmazható.


Műszaki adatok:

Folyadékhőmérséklet: +35°C max
Homok tartalom: 150 g/m3 max
Telepítési mélység: 60 méter max (a víz szintje alatt)

Függőleges és vízszintes működtetés egyaránt lehetséges.
Maximális indítások száma óránként maximum 20.

Tengelytömítés: SiC – Grafit – NBR vagy SiC – SiC - NBR

Garancia: 2+1 év

Amennyiben a szivattyút telepítéssel együtt kéri, ezzel kapcsolatban itt talál további információt.FONTOS INFORMÁCIÓ!

A szivattyuk.hu a Pedrollo szerződött márkakereskedőjeként kizárólag eredeti, a Pedrollo Spa leányvállalta által importált kiegészítő garancia igazolással ellátott Pedrollo 4BLOCKm 2/10 búvárszivattyút hoz forgalomba. A nálunk vásárolt termék teljeskörű, bármely hivatalos Pedrollo márkaszervizben érvényesíthető 36 HÓNAPOS GARANCIÁVAL rendelkezik!

Nyugalma érdekében érdemes az eredeti terméket választania, megbízható forrásból!


Cégünk hivatalos Pedrollo márkakereskedés! További info »
Tekintse meg a hivatalos garancialevelet! További info »


Miért érdemes tőlünk vásárolni?

SZAKÉRTELEM - A szivattyúk kiválasztásához érteni kell!

Egy hozzáértő módon megválasztott szivattyúval annak élettartama alatt akár a teljes szivattyú árát is megspórolhatja a villanyszámlán. Felkészült szakembereink immáron 27 éve adnak tanácsot ügyfeleinknek


RAKTÁRKÉSZLET - A raktári termék nálunk tényleg azonnal elérhető!

Mi nem csak egy árjegyzéket közlő webshop vagyunk hanem saját raktárkészletünkön több ezer termékkel rendelkezünk, a boltunkban akár meg is tekintheti az önt érdeklő terméket


NYUGALOM - 14 nap biztonságot nyújtunk!

Fogyasztóként a megrendelt terméket 14 napon belül indoklás nélkül visszaküldhetiMEGBÍZHATÓSÁG - Átláthatóak vagyunk!

Több mint húsz éve ugyanott van a boltunk... Minden vásárlásról hivatalos ÁFA-s számlát adunk, a termékhez mellékeljük a magyar gyártói képviselet által biztosított garanciajegyet!


EREDETI - Nálunk az eredetit veheti meg!

Kizárólag magyarországi szervizháttérrel rendelkező hivatalos képviselettől származó termékeket forgalmazunk. Ha tőlünk vásárol ennek minden előnyét élvezheti:
- rendezett, a gyártó képviselete által nyújtott garanciális háttér
- a tőlünk vásárolt termékkel nem fogják elküldeni a garanciális szervizek, mi kizárólag eredeti forrásból érkező minőségi termékeket árulunk, amelyekkel hosszú ideig elégedett lesz

Megtakarítás vízellátó szivattyúval
2016. március 30.
Kíváncsi rá, hogy mekkora megtakarítás érhető el ha szivattyút használunk egyes feladatok megoldására a hálózati víz helyett?
Önfelszívó szivattyú vagy búvárszivattyú?
2014. január 15.
Meglévő vagy tervezett kút szivattyúzásával kapcsolatban rendszeresen felmerül ügyfeleinkben a kérdés, hogy vajon melyik szivattyú az előnyösebb, a jobb?
A szivattyúkról röviden
2011. április 18.
Azoknak, akik többet szeretnének tudni a szivattyúkról, vagy úgy szeretnének szivattyút vásárolni, hogy tudni akarják mit és hogyan vásároljanak.
A búvárszivattyúkról
2012. május 07.
Magyarországon számos helyen, kertekben, családi házaknál de akár ipari üzemekben is fúrt- vagy (egyes esetekben és elsősorban házaknál) ásott kutakból nyert vízzel öntöznek, locsolnak vagy látják el a legkülönbözőbb felhasználásokat tiszta vízzel.
A vízhiány védelemről
2012. június 11.
Örvényszivattyúk vízhiányvédelme nyomás- és áramlásérzékelőkkel,
A szivattyúk adatairól
2010. április 06.
Tapasztalataink szerint az érdeklődők túlnyomó többsége nincs tisztában azzal, hogy mit jelentenek bizonyos fogalmak: maximális folyadékszállító kapacitás, maximális emelőmagasság. Ezek megértéséhez érdemes tisztázni néhány dolgot.
A szivattyúk munkapontjáról
2010. május 17.
A szivattyúkat a korábbi cikkekben említett tudásunk birtokában tudjuk kiválasztani, de jogosan merül fel a kérdés, hogy mihez képest? Azaz, hogyan tudom eldönteni, hogy nekem mekkora szállítókapacitásra és ehhez tartozóan mekkora emelőmagasságra van szükségem?
Szivattyúk kiválasztása öntöző rendszerekhez
2012. július 09.
Mielőtt belevágunk egy telepített kerti öntözőrendszereket megvalósításába és az a tervünk, hogy fúrt vagy ásott kútból történik majd a vízellátás, érdemes tisztába kerülni néhány dologgal, így elkerülhetővé válik számos zsákutca.
Szabó Árpád
Szombathely
Szabó Árpád
Az együttműködést, a rugalmasságot és a korrektséget nagyon köszönöm!
Együttműködés
Rugalmasság
Korrektség
Tóth Tibor
vállalkozó
Tóth Tibor
"Mindig korrekt, megbízható és pontos tájékoztatást kapok az általam telepíteni kívánt öntözőszivattyúkról. Ezért jövök mindig ide vásárolni."
Korrekt
Megbízható
Kovacsevis Balázs
fogorvos
Kovacsevis Balázs
"Öntöző rendszerhez kerestem búvárszivattyút. Mivel nem voltam biztos benne, hogy melyiket kell megvásárolnom felhívtam a boltot telefonon. Öt perc alatt tisztáztuk melyiket kell megrendelnem."
Öt perc alatt tisztáztuk
Láng István
magánszemély
Láng István
Korrekt megbizhato kereskedő máskor is vásárolok tőle
Korrekt
Megbízható
Máskor is vásárolok
Nemrég megtekintett termékek
A
a jobb felső sarokban lévő kosárba került.
A kosár melletti megrendelem gombra kattintva bármikor megrendelheti.
Már most megrendelem